Plnené ďatle [RAW dezert]

Nedávno si do Obchodíku prišla po zásoby Medjool ďatlí naša stála zákazníčka, s ktorou sme sa medzičasom bližšie spoznali. Lucka mi dala tip na jej osvedčený dezert a mne to nedalo pokoj, kým som ho nevyskúšala. Viete si predstaviť, ako môže chutiť kombinácia medových ďatlí, orechového masla a čokolády? Veď vyskúšajte a uvidíte 🙂

Toto je rýchly a jednoduchý dezert, ktorý je tak akurát sladký, chutí deťom, je vhodný pre vegánov a ak suroviny nakúpite do vlastných obalov, tak je aj 100% Zero Waste 🙂 Nepotebujete sa zdržovať vážením alebo meraním surovín, keďže to zvládnete trafiť od oka.

Suroviny:

  • Ďatle Medjool
  • Mandľové maslo
  • Pekanové orechy
  • Horká čokoláda na varenie
  • Lúpané pistácie alebo drť z lyofilizovaných malín na posypanie

Postup:

Ďatle vykôstkujte, do každej vložte pekanový orech a asi za lyžičku mandľového (alebo iného orechového) masla. Medzitým rozpusťte čokoládu vo vodnom kúpeli. Tekutou čokoládou potom polejte ďatle a dajte na chvíľu do chladničky stuhnúť. Vychladené ďatle posypte posekanými pistáciami alebo pre dodanie príjemnej sviežosti môžete vyskúšať aj drť z lyofilizovaných malín.

Keďže je teraz čas novoročných predsavzatí, môže sa vám tento recept hodiť pre prípad, že ste sa rozhodli odľahčiť jedálniček alebo žiť ekologickejšie.

Ja vám (aj sebe) prajem, aby nám neprestal chutiť život a aby sme si vedeli užívať a vychutnávať úplne každé jedlo,

Zuzana

Víziou projektu Obchodík bez obalu je ponúknuť Trenčanom možnosť nakupovať potraviny bez obalu, a tak odľahčiť našej planéte i vašej peňaženke. Náš príbeh si prečítate tu>>
Komentáre