BIO Pohánka mechanicky lúpaná

Mechanicky lúpaná pohánka ma svetlú farbu, nemá tak výraznú chuť, má však vyššiu výživovú hodnotu než tmavá pohánka.

od 0,39 €0,32 € bez DPH
  • Mechanické spracovanie pohánky pomocou mlynských kameňov zachováva vitamíny a cenné látky obsiahnuté v pohánke.  Svetlá pohánka má oproti termicky lúpanej pohánke jemnejšiu chuť, takže chutí aj tým, ktorí tmavú pohánku neobľubujú.

    Pohánka je prirodzene bezlepková potravina. Vďaka obsahu rutínu pomáha zamedzovať tvorbe krvných zrazenín, zvyšovať pružnosť krvných kapilár či znižovať hladinu cholesterolu v krvi. Konzumácia pohánky tiež napomáha posilňovať imunitu vďaka obsahu zinku a vitamínu C.

    Pohánka je tak vhodná pre ľudí trpiacich na kŕčové žily, s hypertenziou alebo aterosklerózou. Pohánku je tiež vhodné konzumovať v období chrípok a nachladnutí. 

    Uvarená pohánka je vhodná ako príloha, do rizota, na zahustenie polievok a do pečených jedál. Na prípravu placiek a karbonátok sa viac hodí pohánka lámanka pre jej jemnejšiu konzistenciu po uvarení.

    Návod na prípravu: Pohánku premyjeme horúcou vodou a varíme v pomere 1 diel pohánky na 1,5 dielu vody cca 15-20 min.

    Krajina pôvodu: Poľsko

  • Pridať komentár

    Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

    Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.