Fazuľa Mungo

Fazuľa Mungo je spestrením každodennej stravy. Má vynikajúce látkové zloženie a ako strukovina si našla miesto aj v zdravej výžive.

od 0,38 €0,32 € bez DPH
  • Fazuľa Mungo obsahuje ľahko stráviteľné bielkoviny a minerálne látky, z ktorých sú najviac zastúpené železo, mangán, horčík, draslík a fosfor. Za zmienku stojí aj prítomnosť vitamínov skupiny B. Hodí sa ako prísada do polievok a šalátov. Dajú sa z nej pripraviť chutné omáčky a prívarky.

    Návod na prípravu: fazuľu namočte na 4-8 hodín do vody a varte 45 minút.

    Klíčkovanie na tanieri: Mungo prepláchnite a ponorte do dostatočného množstva vlažnej vody na 5-12 hodín. Potom preceďte, prepláchnite a rovnomerne rozprestrite na tanierik tak, aby fazuľky neboli príliš natesno ani vo vrtvách.Potom zalejte vodou, aby boli fazuľky čiastočne ponorené. 

    Uložte na 3 dni na tmavé miesto a nechajte klíčiť pri izbovej tepltoe. Dvakrát denné klíčky preplácnite cez sitko a dolejte čerstvú vodu.  Po 3 dňoch môžete klíčky premiestniť na svetlé miesto (mimo dosah priameho slnečného svetla). A nechajte klíčiť ešte 2 - 4 dni. Pravidelne preplachujte.

    Zloženie: fazuľa Mungo

  • Pridať komentár

    Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

    Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.