KUCHYŇA BEZ OBALU V LETE

Ako šetriť čas, peniaze a prírodu z vašej kuchyne počas letných mesiacov

  • Chcete pripravovať pre svojich najbližších kvalitné a chutné jedlo zo sezónnych surovín, ktoré nakúpite bez zbytočných obalov, ale máte pocit, že mnohé potraviny takto nezoženiete?
  • Mávate výčitky svedomia, že sa vám doma neustále kumulujú plastové obaly od jedla?
  • Aj keď ste už veľakrát začali meniť svoje nakupovacie a stravovacie návyky, zase ste sa po pár týždňoch topili v plastových obaloch?
  • Chcete to po toľkých neúspechoch vzdať, pretože máte pocit, že vaša snaha nikam nevedie?
  • Cítite sa kvôli svojim zmareným snahám otrávene a čas v kuchyni si neviete poriadne užiť?
  • Zažívate pocity bezmocnosti, že nedokážete koncept Zero Waste uchopiť v každodennom živote, pretože neviete kde a ako začať?

VIEM, AKO VÁM JE...

Za 10 rokov hľadania ciest ku kuchyni bez zbytočného odpadu som podobné pocity zažila mnohokrát... Napríklad keď som

  • skúšala kompostovať organický odpad v byte v podomácky zhotovenom vermikompostéri
  • nakupovala potraviny v gastro baleniach, aby som ušetrila obal a peniaze, ale nedokázala ich priebežne spotrebovať
  • každý druhý deň vynášala z kuchyne plný kôš komunálneho odpadu
  • mala pocit, že musím skúšať stále nové jedlá, zakaždým z iných surovín a tráviť hodiny nakupovaním kvalitných surovín

Čo ak cesta za vytúženou KUCHYŇOU BEZ OBALU nemusí trvať dlhé roky ani byť plná pokusov a omylov?

PREDSTAVTE SI NA MOMENT, ŽE

  • si z nákupov potravín nenosíte domov plnú tašku plastových obalov a zároveň ušetríte, pretože neplatíte za obal
  • kuchynský minimalizmus a prehľadné usporiadanie potravín vám do života prinesie väčšiu ľahkosť a nadhľad
  • máte v kuchyni len potraviny, ktoré skutočne (s)potrebujete a neplytváte jedlom
  • dokážete vďaka konzervovaniu a mrazeniu vytažiť maximum z úrody lokálnej zeleniny a ovocia, aby ste po zbytok roka boli viac sebestační a ekologickí

AJ VY MÔŽETE

  • mať z času stráveného v kuchyni radosť a varenie aj pečenie si konečne užívať
  • mať pritom skvelý pocit, že jedlo, ktoré pripravujete svojim blízkym ich pohladí nielen na tele ale i na duši
  • zažiť pocit úspechu, že ste si našli v kuchyni fungujúci systém, ktorý vám šetrí čas, peniaze aj energiu
  • byť na seba hrdí, že sa vám tento systém kuchynských návykov podarí urdžať dlhodobo
  • učiť svoje deti vlastným príkladom, ako nakupovať potraviny bez hromady plastov a jesť skutočné jedlo zo sezónnych a lokálnych potravín
  • každý večer zaspávať s dobrým pocitom, že nerobíte kompromisy voči prírode ani svojmu zdraviu

Kto som a prečo je KUCHYŇA BEZ OBALU aj mojou témou?

Moje meno je Zuzana Burýšková a som spolutvorkyňou  Obchodíku bez obalu, ktorý vznikol v roku 2018 v centre Trenčína. Som tiež autorkou blogu a e-booku, v ktorých zdieľam skúsenosti a tipy ako žiť pomalšie a udržateľnejšie.

V poslednom roku sa venujem projektu Kuchyňa bez obalu - konceptu kuchynských a stravovacích návykov, v ktorých sa prelína rozmer pomalosti a udržateľnosti.

Som presvedčená o tom, že každá kuchyňa sa aj v dnešnej zrýchlenej dobe môže premeniť na skutočné srdce domova. V takom priestore na nás každý deň dýchne teplo rodinného krbudočerpáme životodarnú energiu z jedla pripraveného a konzumovaného v harmonickom prostredí a s pokojom v duši.

Keďže denne varím pre svoju domácnosť, k tomu pravidelne aj pre komunitu 15 ľudí a akutálne aj pre fenku, ktorá má prísnu diétu, vidím, koľko odpadu môže každý deň vzniknúť v kuchyni. Obaly z potravín, organický odpad, jednorazové kuchynské pomôcky... Väčšina z toho je odpad, ktorý nemusí každý deň vzniknúť, ak sa tak rozhodneme.

Naše každodenné rozhodnutia nám dávajú do rúk moc zvrátiť nepriaznivý stav našej planéty

A tá zmena začína vo vašej kuchyni.

No neznamená to, že musíte robiť ešte viac, ale začať premýšľať a fungovať v kuchyni inak...

Mnoho ľudí stále žije v presvedčení, že udržateľná kuchyňa stojí veľa času a peňazí. Nemusí to tak byť, ak si osvojíte fungujúci systém, vďaka ktorému pripravíte jednoduché a kvalitné jedlo zo sezónnych surovín a bez zbytočného odpadu.

Práve preto som pripravila 3-týždňový online kurz

Kuchyňa bez obalu v lete

Z čoho kurz pozostáva a čo sa v ňom naučíte?

Kurz má dĺžku 3 týždne. Každý týždeň obsahuje 2 -3 lekcie

Týždeň #1 Systém

V tomto týždni vám predstavím koncept Kuchyne bez obalu, vrátane rôznych kuchynských vychytávok, ktoré môžete využívať celoročne. Okrem toho si vytvoríte váš vlastný systém v zložení trvanlivých potravín, ktoré používate v kuchyni počas letných mesiacov.

Týždeň #2 Jedálniček

V druhom týždni si naplánujete jedálniček na vami zvolenú dobu a prispôsobíte mu logistiku nákupov. V praktickej časti s vami pozdieľam prípravu osvedčených letných jedál bez zbytočného odpadu.

Týždeň #3 Zásoby na zimu

V poslednom týždni kurzu sa inšpirujete, ako spracovať letnú úrodu. Vyhnete sa tak  zbytočnému odpadu a počas nadchádzajúcich mesiacov znížite svoju ekologickú stopu tým, že nebudete nakupovať nesezónne a nelokálne potraviny, ak to nebude nutné.

Čo hovoria ženy, ktorým moje tipy z e-booku Kuchyňa bez obalu pomoholi?

Tento e-book je skvelý informačný manuál, ktorý vás s istotou navedie na zodpovednejšiu cestu v príprave jedál vo vašej kuchyni. Páčia sa mi logicky za sebou zaradené kroky, ktoré zrozumiteľne sprevádzajú celou bezobalovou problematikou. Ďakujem, vaše rady ma motivovali ku zmene, k vedomejšiemu konaniu! Teším sa, keď si s pomocou tohto skvelého sprievodcu vytvorím bezobalovú kuchyňu i u mňa doma.
Šárkawww.nuknuk.cz
Ebook na mňa dýchol krásnym spracovaním a už po pár odstavcoch som cítila tú energiu, ktorú dávaš do svojho bezobalového nadšenia. Čítala som ho a skoro nedýchala a v duchu som si hovorila, toto som urobila, toto by som mohla skúsiť a vybavovala si, kam presne u nás na Morave by som mohla zájsť do bezobalového obchodu. Prehľadná ukážka plánovania týždenného jedálnička ma veľmi zaujala, je zdravý a vyvážený a zodpovedá môjmu životnému štýlu. Jedným slovom nádhera.
Simonawww.simona-valentova.cz
"Ďakujem, vaše rady ma motivovali k zmene, k vedomejšiemu konaniu!"
"Prehľadná ukážka plánovania jedálnička ma veľmi zaujala, je zdravý a vyvážený a zodpovedá môjmu životnému štýlu."

 

Čo je súčasťou kurzu?

Videá ku každej lekcii
v členskej sekcii na webe
MP3 na stiahnutie
k teoretickým lekciám
Pracovné listy
v PDF ku každej téme
Facebooková skupina
a vzájomná podpora komunity
Bonus
Prednáška Domov bez zbytočného odpadu

 

Kurz sa otvorí 2.8.2021

Cena online kurzu Kuchyňa bez obalu v lete v hodnote

3̶8̶ ̶€̶

Cena vrátane 20% DPH je 45,60 €

Teraz za uvádzaciu cenu:

28,50 €

Cena vrátane 20% DPH je 34,20 €

Ak kurz nesplní vaše očakávania, máte možnosť vrátenia celej čiastky do 7 dní od obdržania prihlasovacích údajov do kurzu

Kurz bude znovu otvorený v júni 2022

Časté otázky

Kedy kurz začína a kedy končí?

Naša spoločná cesta začína 2.8.2021 a končí 22.8. Prístup do členskej sekcie vám zostane na rok. Môžete sa tak k obsahu vracať podľa potreby.

Nemám v auguste toľko času, môžem kurzom prechádzať svojím vlastným tempom?

Určite áno, keďže prístup k video lekciám, aj všetkým materiálom v kurze vám zostane prístup na 1 rok.

Nemám a ani nechcem mať účet na Facebooku. Prídem tým o niečo zásadné?

Kurzom môžete prechádzať aj bez zdieľania a podpory vo Facebook skupine. Obsah kurzu nájdete v členskej sekcii na webe.

Je kurz pre mňa, aj keď mám (môj blízky má) nejaké potravinové obmedzenia?

Určite áno. Praktickú časť kurzu tvoria konkrétne postupy a recepty. Väčšina kurzu je ale veľmi variabilná a získané poznatky môžete uplatniť aj pri akýchkoľvek stravovacích preferenciách alebo obmedzeniach.